ABOUT DR. ELENA POPA

Medic specialist cardiologie, doctor în medicină, acreditare europeană de ecocardiografie transtoracică, acreditare de ecografie vasculară

Facultate

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, București

Interese speciale

Ecocardiografia convențională și modernă, ecografia vasculară

Rezidentiat

Spitalul Clinic de Urgență București, Spitalul Universitar de Urgență Elias, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu”

Experienta

Cardiologie de urgență, terapie intensivă coronariană, activitate de cercetare

În 1998, ca șefă de promoție la Colegiul German Goethe, absolvind secția real, toate porțile erau deschise. Am ales medicina, din dorința de a face ceva provocator și cu adevărat util pentru ceilalți. Facultatea a trecut repede, fiind pasionată de ceea ce învățam, menținând mereu statutul de student bursier. În anul patru de facultate am întâlnit cardiologia, care m-a fascinat mai mult decât orice altă disciplină. După terminarea facultății, în urma examenului de rezidențiat din 2004, la care am fost între primii 2% dintre candidați, am avut posibilitatea de a-mi urma dorința și am ales cardiologia. În cadrul rezidențiatului am efectuat inițial un stagiu de medicină internă în Spitalul Clinic de Urgență București, unde am efectuat și gărzi de cardiologie. Apoi am lucrat în Spitalul Universitar de Urgență Elias, predominant în secția de terapie intensivă coronariană, unde am fost confruntată zi de zi cu boli cardiologice avansate și urgențe cardiovasculare majore. În continuare am aprofundat teoretic și practic cunoștințele de cardiologie și am început activitatea de cercetare în Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu”, unde m-am format ca ecocardiografist în Euroecolab, primul laborator de ecocardiografie din România acreditat european. Am absolvit rezidențiatul în 2010 fiind prima la examenul de specialitate. Între 2011 și 2016 am efectuat cu succes studiile doctorale în cadrul aceluiași Institut și laborator pe o temă legată de hipertensiunea pulmonară, boală rar întâlnită, dar cu impact mare având în vedere prognosticul destul de rezervat. Concomitent mi-am continuat activitatea clinică în cadrul cabinetului medical Procord, care mi-a oferit șansa de a practica meseria de cardiolog la un înalt standard profesional, permițându-mi să mă dezvolt în continuare.

  • Acreditare europeană de ecocardiografie transtoracică
  • Acreditare ecografie vasculară
  • Experiență în terapie intensivă coronariană
  • Coautor la o carte premiată cu Premiul Carol Davila al Oamenilor de Știință din România
  • 3 premii obținute pentru lucrări prezentate sau publicate internațional
  • Studii doctorale susținute parțial prin bursă doctorală POSDRU obținută prin concurs
CV